

Schedule 9:00 - 9:40 am (Session is 40 minutes)

- Welcome
- · Why are we here
- A Caldor Fire Survivor's Story

Schedule 9:40 - 10:05 am (Session is 25 minutes)

- First Disaster Preparedness Assessment
- Discussion about Assessment
- My Task List to Getting Prepared
- Explain Binder and Envelope

Schedule

10:05 - 11:05 am (Session is 60 minutes)

- Evacuation Tote Quiz and Discussion
- Distribute Printed Materials and Discussion
- Go Bag Quiz and Discussion
- Distribute Printed Materials and Discussion

Schedule 11:05 - 11:25 am (Session is 20 minutes

- Disaster Point of Contact
- Rave Alert Sign-up Handout and Exercise
- Other Apps and Website Alerts

Lunch 11:25 am - 12:05 pm (Lunch is 30 minutes)

Schedule

12:05 - 1:05 pm (Session is 60 minutes)

- Local Fire Safe Council
 - Conversation about home inspections, defensible space and fire resistant landscaping.
- Distribute Printed Materials and Discussion

Schedule

1:05 - 2:05 pm (Session is 60 minutes)

Map Expert

Conversation about evacuation routes, and knowing what to do if your main route is not passable or what to do if you cannot get out in time. Safe places to look for.

- Distribute Printed Materials
- Locate and Drive Evacuation Route(s) during the day and night Discussion

Schedule 2:05 - 2:20 pm (Session is 15 minutes)

- Volunteer During a Disaster
- Refer a Friend
- Workshop Assessment

Wrap Up

2:20 - 2:30 pm (Session is 10 minutes)

• Wrap Up

Task To Do at Home:

- Put Disaster Plan Printed Material in Binder and/or Envelope
- Sign-up for Rave
- Sign-up for Disaster/Emergency Apps and Websites
- Start taking pictures and shooting video of the content of your home and
- Start filling out the Inventory of My Personal Belongings form
- Fill out Emergency Window Decal
- Order Reflective Sign from Local FSC
- Pack Evacuation Tote
- Pack Go Bag
- Drive evacuation routes